Πολιτική Επιστροφών

 • Επιστροφές Προϊόντων

  Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή προϊόντων είναι να έχετε στην κατοχή σας το σχετικό παραστατικό αγοράς που αποδεικνύει την συναλλαγή (π.χ., Απόδειξη Λιανικής, Τιμολόγιο Πώλησης/Δελτίο Αποστολής κ.ο.κ).
  Σε κάθε σύμβαση από απόσταση ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών, αν δεν συμφωνήθηκε μεγαλύτερη προθεσμία, επιστρέφοντας το αγαθό στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να επιβαρύνεται με οποιαδήποτε δαπάνη, εκτός από τα έξοδα επιστροφής (άρθρ. 4, παρ. 10 Ν. 2251/1994). Ο καταναλωτής που επιθυμεί
    να υπαναχωρήσει ασκεί το δικαίωμά του αυτό, κοινοποιώντας στο GARDENPARTS.GR το γεγονός αυτό εγγράφως. Προς διευκόλυνσή σας συνίσταται να αποστέλλετε έγγραφο υπαναχώρησης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail).
  Το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση, σε κάθε άλλη περίπτωση, προβλέπεται και ρυθμίζεται στον Αστικό Κώδικα (Π.Δ. 456/1984) και ασκείται νόμιμα από τον αγοραστή στις περιπτώσεις που προβλέπει το άρθρο 535 ΑΚ, οι οποίες είναι οι εξής :

  • δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που έχει γίνει από τον πωλητή ή στο δείγμα ή υπόδειγμα που ο πωλητής είχε παρουσιάσει στον αγοραστή

  • δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό της συγκεκριμένης σύμβασης και ιδιαίτερα για τη σύμφωνη με το σκοπό αυτόν ειδική χρήση,

  • δεν είναι κατάλληλο για τη χρήση για την οποία προορίζονται συνήθως πράγματα της ίδιας κατηγορίας

  • δεν έχει την ποιότητα ή την απόδοση που ο αγοραστής ευλόγως προσδοκά από πράγματα της ίδιας κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις δημόσιες δηλώσεις του πωλητή, του παραγωγού ή του αντιπροσώπου του, στο πλαίσιο ιδίως της σχετικής διαφήμισης ή της επισήμανσης, εκτός αν ο πωλητής δεν γνώριζε ούτε όφειλε να γνωρίζει τη σχετική δήλωση.

  Σε κάθε περίπτωση υπαναχώρησης ο καταναλωτής πρέπει να επιστρέψει τα προϊόντα εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής τους. Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον καταναλωτή, πλήρη, χωρίς φθορές και στη συσκευασία τους, συνοδευόμενα από όλα τα έγγραφα και τα πρωτότυπα παραστατικά αγοράς.
  Παράλληλα με το δικαίωμα υπαναχώρησης ο καταναλωτής μπορεί εναλλακτικά να απαιτήσει τη διόρθωση ή αντικατάσταση των προϊόντων για τους λόγους που εκτέθησαν ως άνω (αρθρ. 535 ΑΚ), εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες. Σε αυτή την περίπτωση ο καταναλωτής επιστρέφει τα προϊόντα κατά τον τρόπο που περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο.
  Σε περίπτωση που η επιστροφή δεν πραγματοποιηθεί εντός της ανωτέρω διάρκειας ή δεν πληροί κάποια από τις απαιτήσεις, το
  GARDENPARTS.GR  μπορεί να μην αποδεχτεί την υπαναχώρηση, διόρθωση ή αντικατάσταση.
  Εφόσον τηρηθεί η νόμιμη ως άνω διαδικασία και γίνει δεκτή η επιστροφή προϊόντος, ο καταναλωτής, εφόσον υπαναχώρησε από την πώληση και δεν επιθυμεί την αντικατάσταση του προϊόντος θα λάβει εντός νομίμου προθεσμίας πιστωτικό αντίστοιχο της αξίας του προιόντος. Αντίστοιχα σε περίπτωση επιστροφής προϊόντος εφόσον ο καταναλωτής επιθυμεί την αντικατάστασή του θα λάβει
  email με το οποίο μπορεί να προβεί σε νέα παραγγελία ή απλώς να αντικαταστήσει το προϊόν που επιστρέφει.
  Εφόσον η αγορά είχε γίνει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση (πίστωση) του λογαριασμού του καταναλωτή, μέσα σε διάρκεια 30 ημερολογιακών ημερών.
  ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στο
   τηλ. 210 9270080 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@gardenparts.gr για να σας καθοδηγήσουμε σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.


  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  1)
   Στο φυσικό μας κατάστημα:
  Μπορείτε να επισκεφθείτε το καταστημά μας όπου το προσωπικό  μας θα ελέγξει την κατάσταση του προϊόντος και θα σας εξυπηρετήσει. Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε αντικατάσταση του προϊόντος ή αλλαγή του προϊόντος με κάποιο άλλο, συστήνεται να επικοινωνήσετε προηγουμένως με το κατάστημα μας, ώστε να επιβεβαιώσετε την διαθεσιμότητα του νέου προϊόντος.
  2)
   Αποστολή προϊόντος:
  Μπορείτε να μας αποστείλετε το προϊόν ακολουθώντας την εξής διαδικασία:
  Αρχικά συσκευάζετε το προϊόντα στο κουτί στο οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας. Μέσα στη συσκευασία τοποθετείτε ένα έγγραφο στο οποίο μας γνωστοποιείτε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείτε να επιλύσουμε την οικονομική εκκρεμότητα, εφόσον το προϊόν κριθεί ικανό προς επιστροφή, ή το νέο προϊόν που θέλετε να σας αποστείλουμε, σε περίπτωση αντικατάστασης/αλλαγής και τέλος αποστέλλετε το δέμα, μέσω του πρακτορείου ταχυμεταφορών από το οποίο παραλάβατε την παραγγελία σας, υπόψιν Τμήματος Επιστροφών.
  Για περαιτέρω απορίες και καθοδήγηση σχετικά με την αποστολή του προϊόντος μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ.
   210 9270080


  ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
  Σε περίπτωση νόμιμης ως άνω υπαναχώρησης του καταναλωτή εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών,η επιστροφή των προϊόντων γίνεται επιμελεία και δαπάναις του καταναλωτή, ο οποίος βαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.


  ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ
  1)
   Εφόσον καταχωρίσετε την παραγγελία σας στον ιστοχώρο μας ή πραγματοποιήσετε τηλεφωνικά την παραγγελία σας, σε ώρες εκτός του ωραρίου 09:00 - 17:00 τις ημέρες (Δευτέρα - Παρασκευή), είναι δυνατή η ακύρωσή της: α) με μεταγενέστερο της παραγγελίας e-mail στο info@gardenparts.gr, εφόσον αυτό αποσταλεί και ληφθεί από το GARDENPARTS.GR  πριν τις 9:00 π.μ. της επόμενης εργάσιμης ημέρας β) με ενημέρωση του GARDENPARTS.GR,στο τηλ. 210 9270080, εφόσον τα προϊόντα ΔΕΝ έχουν παραδοθεί προς αποστολή.
  2)
   Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας τηλεφωνικά στο τηλ. 210 9270080 , με e-mail στο info@gardenparts.gr ή επισκεπτόμενοι το κατάστημά μας, εφόσον τα προϊόντα ΔΕΝ έχουν παραδοθεί προς αποστολή. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, να γνωρίζετε τον αριθμό της παραγγελίας σας.


  Παρατηρήσεις
  Το
  GARDENPARTS.GR  διατηρεί το δικαίωμα να καταργήσει ή να τροποποιήσει νομίμως την πολιτική επιστροφών του, δημοσιεύοντας τους σχετικούς νέους όρους και προϋποθέσεις στον ιστοχώρο του.
  Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών από τον καταναλωτή, το
  GARDENPARTS.GR, διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την αποδοχή επιστροφής προϊόντος, λόγω κατάχρησης του δικαιώματος υπαναχώρησης ή αντικατάστασης των προιόντων μας, ακόμα κι αν πληρούνται οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις (αρθρ. 281 ΑΚ).
  Εφόσον δεν τηρηθεί η νόμιμη ως άνω διαδικασία ή δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις
   για να γίνει δεκτή η επιστροφή προϊόντος, τότε αυτό θα επιστρέφεται στον καταναλωτή, ο οποίος θα επιβαρύνεται με τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής.